Jag har det ju bra

Men, varför känner inte min kropp det?

Den skriker

-Jag vill inte! Försöker hålla tillbaka känslan av det kommande trycket i bröstet. Andas, andas normalt är mina tankar. Min koncentration. Fokus på att andas.

Har ni det?

Försöker hitta fel, så jag kan få gråta mera. Vill gråta mycket.

Känns tomt i huvudet. Finns ingen tanke. Bara andas.

En tanke kommer varje gång jag känner…

När jag klär av mig i tunnelbanan. En kall januaridag i början av 2000-talet. Fokuserar på en sten i tunnelbanevagnen. Går av vid Bagarmossen. Känner hur alla tittar på mig. Jag svettas kopiöst, det rinner. Bröstkorgen en halvmeter utanför mig. Hjärtat slår som om jag hade sprungit en mil. Jag klär av mig, i rulltrappan. När jag kommer upp, har jag en t-shirt på mig. Jag är blöt i nacken. Biljettkontrollanten kommer ut. Sen minns jag att jag står och snackar med en pundare vid busshållplatsen.

Det har förföljt mig att vara till lags och alltid vara där. Det passade mig som medberoende.

Idag, sitter det fortfarande kvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s