Försäkringskassan – Läkare

När man är sjuk så brukar det vara så…

att de flesta får tjafsa och argumentera mot myndigheter osv. Och det tar väldigt mycket tid och framför allt ork. Passa tel.tid, rätt person ska hittas, förnya recept och nya läk.tider ska hittas.

Som min kära mor sa en gång… ”Man måste vara frisk, för att orka vara sjuk” och det stämmer många gånger.

Utom för mig, just nu

Herregud, vilken handläggare jag har! Vilken människa! Är så fantastiskt glad att jag har henne. Hon förstår, hon hjälper tipsar och känner empati. När hon el. jag ringer så kör vi det vanliga snacket som vi måste gå igenom. Vad händer sen… jo, vi snackar säker en timme om allt mellan himmel och jord. Skrattar pratar om yoga, träning osv. Om livet och hur vi/man blir behandlad i vården. Diana, var namnet. Helt fantastisk kvinna och jag önskar henne all lycka till på tjejmilen 🙂 Som hon berättade att hon skulle springa.

Och, inom vården. Tja, att behöva springa till läkare hela 6 gg för att de ska ta en på allvar, att jag har ont i ryggen kanske är normalt. Vet ej, men kan tycka att nu räcker det. Men, nu verkar det hända saker. Fick förlängd sjukskrivning samt förnyat recept på Gabapentin. Så skönt! Hade inte klarat mig utan dem. Och detta skedde bara efter ett samtal. Ibland händer saker utan man behöver kämpa.

Då, då kan jag kämpa med att försöka fixa till min rygg. Och fokus ligger nu på att få den frisk. Försöker träna – göra plankan… rätt. Sedan röra mig lite lätt som jag orkar. Och till sist så hoppas jag att ortopeden kan tipsa eller ge mig en diagnos via MR el. nåt. Bara jag vet varför jag har/haft ont i typ ett år snart. Psyket börjar tryta nu…

Att åka och handla på Konsum är en ansträngning. Och att sedan bli sittandes i bilen gråtandes med tårarna rinnande nerför kinden medans man försöker köra hem är inte kul. Känslan som om en kviv är på väg från ryggen och ner i höger ben, att skinkan domnar bort och jag knappt kan trycka ner min högerfot på gasen och gasa mig hemåt.

Det är inte kul att gå hemma längre. Orkar inte längre… Jag har ont!

Väldigt ont!

ladda ned

Då är det skönt att ha en glad, empatisk och förstående handläggare på Försäkringskassan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s