Ibland är det så konstigt…

Jag blir så förvirrad!

Det här med läkare och försäkringskassan.

Det som står nu i mina läk.intyg gör att Fk inte kan betala ut sjukpenning. För de bedömer att jag kan arbeta med de besvär jag har. Ok. Hur kan de göra det? De har ju inte undersökt/träffat mig?

Så, läkaren måste skriva annorlunda för att jag ska få sjukpenning. Men, det enda som är annorlunda är att jag har mer, konstant värk. När jag börjar gå och stå så börjar smärtan direkt. Ortopeden sa att jag skulle ta det lugnt och en remiss till MR är skickad.

Men, ska läkaren då ”hitta” på något som inte är sant?

Sjukskriver inte min läkare mig så är jag plötsligt arbetsför. Dvs. jag ska anmäla mig på arbetsförmedlingen som arbetssökanden. Ok, jag jobbar gärna. Men, problemet blir ju att jag orkar inte gå och stå, samt sitta länge. Så, visst… jag jobbar gärna. Men, enligt arbetsförmedlingen så får då läkaren skriva ett intyg på vad jag inte kan/orkar. Och då i slutändan få a-kassa.

I slutändan, jag förstår bara inte hur ena stunden ett läkarutlåtanden ”står högt i kurs”. Som när facket och arbetsmiljöverket påpekar att en arbetsgivare måste ta hänsyn till vad läkaren skriver.

Men, att Fk bara kan strunta i ett läkarintyg, och att det är någon där, som inte ens har sett eller pratat med mig kan göra bedömningen att jag kan arbeta.

Jag tänkte bara på att det blir en så ond cirkel. Visst, jag arbetar mycket gärna. Är verkligen trött på att gå hemma och ha ont. Men, när jag börjar arbeta… så kanske jag måste vara hemma igen. För så länge som jag har så här ont i min rygg och inte vet vad det är så känns det som det blir så här.

Varför kan inte Fk lyssna, läsa och prata med mig?

Om, det nu är några som har – och det är det ju – som har missbrukat systemet. Varför måste det drabba alla, de flest tror jag är ärliga.

Jag pallar bara inte att tjafsa. Det räcker med att jag har ont.

Varför kan inte alla bara samarbeta? Vad förstår politikerna? Tror inte de förstår så mycket hur vi har det, vi som är på golvet. Och är sjuka!

Tycker bara det är lite jobbigt nu.

Hade jag varit friska så hade jag kanske orkat tjafsa. Men, då hade jag inte brytt mig om Fk.

Men, jag ”hade” en bra handläggare. Men henne får jag inte ha längre. Systemet säger att hon är bara handläggare i 3 mån, åt den som är sjukskriven. Sen måste jag byta, om jag blir längre sjukskriven. Märkligt! Det är ju hon som känner mig, vi har pratat och och vet hur situationen är. Varför byta! Och dra allt igen… suck.

Vem bestämmer hur systemet ska vara? Är det politikerna? Hur hittas allt på?

I praktiken är det inte kul att vara den som är sjuk. Det räcker väl med att man är sjuk och ska fokusera på att försöka blir frisk, eller?

Ibland är det så konstigt, eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s