Att söka arbeten

Det här med att söka arbeten är inte lätt. Och att dessutom kunna formulera sig är riktigt svårt. Visst, jag kan formulera mig så det passar. Men, jag vet ju inte ”vad” arbetsgivaren vill veta.

Nu är jag inne i ett flow för att söka arbeten. Och då tänker jag på de arbeten som inte har så mycket med ryggen att göra. Där jag i första hand både kan stå och sitta – när jag vill. Och, samtidigt kan göra mitt arbete.

Då kom jag att tänka på arbeten som jag hade tidigare. För länge sedan så arbetade jag som telefonist i Stockholm. Då anställd hos Manpower. Det var ett roligt jobb men inte som anställd inom Manpower. Dvs. som ambulerande personal som åkte runt i stan till olika uppdrag, nästan varje dag. Det var jobbigt. Och att inte veta om jag hade arbete varje dag, var jobbigt.

Själva arbete var kul. Och tänker nu att jag kan göra lite s k ”spontanansökningar”. Man vet ju aldrig.

Har nu skickat iväg en ansökan till Arvika kommun. Jag har även skickat in en ansökan som Elevassisten på Hierneskolan.

Vi får se. Hoppas hoppas…

Vet ju inte om det går över eller om det går att fixa min rygg. Kanske måste stå ut med denna smärta? Men jag vill försöka göra mitt bästa och ingen kan komma att påstå att jag inte gör mitt bästa. Vill så gärna bli bra i min rygg och få ett arbete att gå till.

Den som inte tror det, så är det fruktansvärt att gå hemma länge och inte ha en meningsfull sysselsättning. För mig är det jobbigt, psykiskt. Vissa dagar är bättre än andra – som idag. Idag är en bra dag. Imorgon kan det vara annat. Som om det inte vore nog jobbigt att ha ont fysiskt.

Men som jag skrev i ett tidigare inlägg – försöker se framåt och tänka positivt.

Vem gör det åt mig, annars? Ingen, det är bra jag som kan förändra min egen situation. Men, ibland är det svårt att få det att gå framåt i den takt jag vill. Som nu tex. när jag måste vänta på MR röntgen.

Men, nu ska jag se framåt och hoppas att ”under” kan ske. Att någon ringer och säger att jag har arbete på G. Eller att jag snart får en tid för MR.

Hoppas hoppas…

För, jag är väl inte slut som 47- åring? Redan…

images

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s