Vad är det som händer, egentligen

Alltså, jag fattar inte vad som egentligen händer, i vår värld. Varför vill en grupp människor döda andra liv? Kan de inte döda varandra då istället? Fattar bara inte varför andra ska behöva sätta livet till för att andra vill dö. Självmordsbombare? Ja, men gå då ut i skogen och dö…

Jag må vara inskränkt i mitt tänkande och naiv eller va jag nu må vara…

Men, är det verkligen så att religion, makt och pengar som styr vår värld? Eller så enkelt som att folk hatar varandra?

Varför?

11218179_442849765916392_6510797728160706260_n

Kan det inte vara så att vi alla kan styra våra liv med kärlek, styrka och respekt. Trygghet och tillit till varandra. Våga lite på varandra, hjälpa varandra och skita i vad vi har för religion, hur mycket makt vi har och hur mycket pengar var och varannan har? Spelar det egentligen någon roll? Vi är alla människor och när det väl kommer till kritan så är vi väldigt, väldigt små. Men stora tillsammans.

Visst, jag kanske är lite naiv. Jag sitter här i min trygghet i en stuga, röd med vita knutar. Stor grön gräsmatta. En katt jagar möss ute den andra kurrar så mysigt bredvid mig i soffan. Gubben är på älgjakt, som han tycker om. Den ena tonårskillen fixar med sin epa traktor. Den andra sover sin tonårssömn. Jag sitter och tittar på tv. Lyssnar och försöker ta in det som har hänt. Men det går inte. Jag har så svårt för att ta in sådana här gärningar. Varför?

Herregud, vilken trygghet jag befinner mig i. Tror jag. Det kan säkert hända här också men den sannolikheten är väldigt liten.

Jag kan tycka att händelsen i Östersund var fruktansvärd. Då en man i 60-års åldern knuffar och sparkar på ett litet barn. Endast 2 år. Mitt barnbarn är 2 år. Tanken är fruktansvärd! Jag ryser i hela kroppen på bara tanken om det hade varit mitt barnbarn. Varje händelse är fruktansvärd. Och när det kommer så nära att det också då ev. skulle vara ett s k hatbrott. Men, hallå… mot ett barn? Ska barn nu också drabbas. De vet ju inte ens vad allt handlar om.

Och va fan spelar hudfärgen för roll? Ska man ge sig på folk bara för att de har en annan hudfärg.

Jag lever mitt lilla liv i den röda stugan. Med nära och kära. Trygg och älskad. Men, tyvärr gör ju inte alla det. Jag skiter fullständigt i vilken hudfärg, religion, makt och hur mycket pengar folk har.

Vi blir rädda för detta som hände i Paris… tänk då på de stackare som flyr detta, hör och ser detta varje dag. Som tex i ett land som Syrien och många, många fler länder. De som klagar och tycker det är så jobbigt med alla flyktingar kan ju byta plats. Eller, får de skylla sig själva att de råkade födas på fel plats på jorden, eller?

Ska avsluta nu detta inlägg med ett citat… som jag själv försöker tänka på.

”Som du själv vill bli behandlad, ska du behandla andra” 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s