Glutenkänslig Mage

Ja, det här med magen har väl nästan alla lite problem med då och då. Jag har bollat och testat det ena och det andra. Får aldrig riktigt till det för magen. Men… en sak är då säker. När jag äter vanligt bröd eller något med vanligt vetemjöl i så blir min mage en s k ”gravidmage”. Kramper och uppblåst som aldrig förr.

För några år sedan så gick jag till läkaren och fick ett stick i fingret för att checka av så att jag inte hade fått gluten. Nej, det hade jag tack och lov inte. Men, hon tyckte att jag skulle lägga om kosten och äta mer glutenfritt bröd. Du kan vara känslig mot gluten, sa hon. Ok, tänkte jag och har sedan dess har jag ätit lite glutenfritt då och då. Och det märks så stor skillnad. Men det är svårt när man är bortbjuden och går ut och äter. Men då har jag ofta petat i mig, lite bara.

Nu orkar jag inte ”bolla” mer. Idag, tog jag ett steg mot bättre mage. Men det kostar. Inte billigt att ha ont i magen vid fel matintag.

Idag har jag bakat så gott bröd och för att inte tala om bullarna. Skit, blev så förvånad. Visst, jag har köpt ett och annat färdigt i affären. Men, det är godare att baka och mycket, mycket billigare.

Nu ska min mage må bra!

Här lite bilder (för komihåg skull) 😉

Och självklart blev det några små kakor till grabbarna. Hallongrottor fick det blir. Lätt och snabbt!

Allt detta medens det var kanonväder ute.

2015-11-26 13.35.25

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s