Kan inte äta

Ja, är det inte det ena så är det det andra.

Jag tror de får röntga hela mig snart. Söva ner mig djupt och sedan en MR på hela mig.

Jag har sedan en tid gått och haft lite små problem med min högra käke. Inte ont eller så men ack vad jobbigt att äta och gäspa det har varit sista tiden. Jag har kunnat gapa och gäspa osv. tidigare fast jag haft lite problem. Efter jag har stretchat och gapat mycket så har det lossnat. Men, nu i början på helgen som var så vaknade jag och nu gick det inte alls. Fick inte in en banan ens. Har nu sedan lördag ätit gröt, nyponsoppa, gröt igen. Gör så fruktansvärt ont i käken då jag biter med framtänderna.

Så, ja ja… får väl ringa vården då. Känns som om jag inte gör något annat än springer hos läkare. Jag som inte gillar det och tycker det är jobbigt och utelämnande. Känner mig lite naken inför mig själv. Man granskas och det känns som om jag ”gnäller” i onödan. Känns inte bra iallafall. Men, när jag nu inte kan äta ordentligt så kände jag att nu måste jag.

ladda ned

Precis här har jag ont när jag äter.

Kom till läkaren redan efter någon timme, som jag ringde. Han kände och tittade. Skickade akut remiss till tandläkaren, i samma hus. Jag gick dit. Han kikade lite snabb och konstaterade att det inte såg bra ut. En snabb tid, sa han till sköterskan. Suck och stön! En tid om en vecka blev det med info om att de kan ringa mig om de får återbesök. Hoppas då på att jag får komma tidigare. Inte kul att äta bara flytande mat.

Tror gubben får göra lite gott mos till mig. Det är han bra på.

Ja, så var det med den här dagen. Lite krångel med bilen också. Är ju fortfarande kallt så han ville inte starta. Så det blev svärmors bil. Och det här bilar och jag är ett kapitel för sig. kan ju absolut inget om bilar. Har man som jag bott i Stockholm i 26 år och aldrig behövt tänka på hur bilar funkar i så här kallt väder så blir det lite problem. Men, jag går ”kurser” hos gubben varje dag. Ha ha…

Efter denna lite jobbiga dag så tar jag mig an min kära mor, imorgon.

 

Annonser

3 reaktioner till “Kan inte äta

 1. hur har det gått med käken?
  Jag tror det var i somras som jag hade Ett likvärdig problem.
  Jag kunde inte öppna mun mer än tjockleken på mitt pekfinger. Tandläkaren kunde inte göra något, när han inte kunde öppna min mun.
  Han kände väl att han ville göra något så han gav mig pencelin.
  Det nu hjälpte tyvärr inte denna vilda chansning .efter avslutad kur så fick det gå 1vecka och munnen gick att öppna igen.
  Hoppass att du kan äta igen
  Mvh
  Peter

  Gilla

  1. Ja, nu ska jag till tandläkaren om 2 v. Får hoppas de röntgar käken. Läk. tyckte de ska röntga och se iaf. Hoppas det går att åtgärda. Jobbigt att äta gröt, kräm mm. Fast, det är ju gott det också.
   Men, penicillin ger man ju ofta om det är en inflammation. Vi får se!
   Nu har jag fått tid för MR med narkos, för ryggen. På onsdag blir det av. Usch, va jobbigt! Nervös och rädd! Gillar verkligen inte denna undersökning. Ångest på hög nivå. Blir skönt med narkos. Tyvärr, måste jag in och lägga mig på britsen och se apparaten innan jag sövs. Men, med gubben som håller handen får jag hoppas att jag kan ”andas” rätt.

   Hoppas det går bra för dig! Ta hand om dig!

   Liked by 1 person

   1. Du fixar detta. Men jag känner igen mig i det du beskriver. Vi brukar avsluta dagar som dessa med att äta en go lunch el dyl.
    Var rädd om dig och glöm inte bort dig själv när du är klar gör något mysigt och gott ihop
    Tillsammans fixar ni detta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s