Och Käken då

Jo, den är det bara att leva med så.

Ungefär så sa tandläkaren när han ringde mig igår eftermiddag. Och enligt spec.tandläkaren i Karlstad så är det inget farligt. Han har däremot inte pratat med mig eller så. Utan bara sett på röntgenbilden som jag tog hos tandläkaren i Arvika. Och på de grunderna så hade han sagt att jag ska ta Naproxen i 10-14 dagar, morgon o kväll. Sedan ska jag inte äta något hårt som tex. morötter, äpplen osv. sa tandläkaren som ringde, att han hälsade. För övrigt så kan du få ha så i några månader eller år.

Men, herregud! Hade de lyssnat på mig så hade de vetat. Jag är för f-n Undersköterska! Jag plingar inte läkare så fort jag få ont. Jag prövar olika saker först innan jag ringer. Just för att förhoppningsvis slippa att förnedras och känna det jag känner nu.

Jag har redan prövat Naproxen i 10 dagar. Och, i och med att jag har så j-ligt ont i käken så äter jag inte ”hård” mat. Går inte, det gör ont.

Men ”ärthjärnorna” som har flera års högskola bakom sig, förstår tydligen inte hur man ska behandla (psykologiskt och socialt) patienter. Det kan bara, läsa en bok och få alla rätt på proven. Och sedan sätta näsan i vädret och visa sin pondus med att ”jag vet, jag är utbildad”. Du ska lyssna på mig attityden. Hatar det!

Varför kan de inte lyssna på patienten? En patient i min ålder kanske har en viss erfarenhet av sin kropp och kanske har en viss erfarenhet utav hur den har behandlats tidigare. Och höra om ev. egna tidigare erfarenheter osv.? Så var det också med sjukgymnasten jag hade först ju. ”Du har inte diskbråck – du har inte nervsmärtor”, i ryggen. Hm, tjena vad rätt jag hade. När jag känner så här just nu, har jag så god lust att ringa och säga ”vad var det jag sa, lär dig lyssna på patienten”.

Ang. käken igen så ska jag ha det så här nu. I några månader eller nåt år. Dvs. jag kan inte öppna munnen mer än 2 cm. Jag kan inte gäspa, äta äpplen, äta goda grönsaker (utan att de är sönderkokta), knäckebröd som ex. Inte vanligt limpa där kanterna är lite hårdare. Utan mackor utan kant får det bli. Soppa, mos, gröt ja men ni förstår. Skit tråkigt!

Ok, bra… tänk positivt! Jag kommer gå ner i vikt.

 

Men jag lovar… jag ska ropa högt den dagen jag kan käka husmans knäckebröd med nåt gott på!

ladda ned

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s