Kan inte lite på någon…

Jaha, idag skulle min sjukskrivande läkare ringa. Eller hur?

För en tid sedan fick jag en kallelse till min läk. på vårdcentralen, i Arvika. Det skulle bli den 23 maj men tyvärr så kan jag inte då. Då jag ska hämta min dotter och barnbarn i Stockholm då. Men, det vill jag inte berätta då det ev. skulle bli fel i deras ögon. I alla fall så ljög jag och sa att jag var upptagen på annat håll.

Kvinnan i andra änden noterade detta och sa att hon skickar meddelandet till min läk. Bra, tänkte jag och vi sa hej och tack. Knappt en timme senare så ringer sköterskan upp mig igen. Då berättar hon att min läkare kommer att ringa upp mig den 19 maj, någon gång under dagen. Åh, vad snällt jättetack! Sa jag skämdes lite över att jag hade ljugit.

Idag ångrar jag mig inte en enda sekund. För vem ska skämmas idag, den 19 maj? Jo, sköterskan eller min läkare. För ingen, ingen utav de båda har ringt mig. Satte klockan på ringning ifall hon skulle ringa tidigt. Har burit med mig telefonen hela dagen, till och med på toaletten har jag haft den med mig. Just för att vara tillgänglig. Sa till min mamma att jag inte kunde komma pga av att de kunde ringa.

Men nej, de har inge ringt en människa. Förutom min lilla mamma som ville att jag skulle komma.

Om nu min läkare var sjuk i dag så kunde väl ändå en sköterska ringa och berätta det, eller? Om min läkare nu hade för mycket att göra och inte hann ringa mig, kunde väl hon ha bett en sköterska att ringa mig och bara berätta läget osv.

Det finns ingen ursäkt!

Varför ska det var så svårt? Vill man inte vårda sina patienter, vårdcentralen tjänar pengar på oss.  Varför?

Sånt här gör mig så förbannad och ledsen. Jag hade kunnat varit ute och tagit en tur på cykeln. Eller pysslat med annat, som jag velat göra. Men, idag har jag bara väntat på ett telefonsamtal.

Imorgon går min sjukskrivningsperiod ut. Och imorgon är det jag som ringer och skäller kl. 08 på vårdcentralen. Ska man ha patienter så får man ta hand om dem också. Synd att jag är ”fel” patient.

Det handlar ju också om min försörjning. Åh, vad jag är trött på sånt här tjafs.

Imorgon blir en bra dag, eller hur?

images

 

Annonser

2 reaktioner till “Kan inte lite på någon…

  1. Hej Kicki! Hoppas du kommit på att det är den 18/5 idag så slipper du bli arg i morron:) För visst var det så att hon skulle ringa dig den 19/5? Hoppas allt löser sig för dig å att du får ordning på din onda rygg. Stor stor kram från Ingela!

    Liked by 1 person

    1. 😂😂😂😂 Tack för den kommentaren! Det blir skämskudde på det inlägget. Och självklart en ursäkt. Skönt med schyssta läsare dom har koll😃Tack snälla än en gång!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s