Att vara mormor

Att inneha titeln Mormor är fantastiskt. Älskar denna titel och ännu mera då mitt barnbarn ropar ”Mommo, Mommo!

Blir liksom bomull i magen.

Men, det skulle vara ännu roligare om jag inte hade haft så ont i ryggen. Idag känns det inte bra. Jag vill så mycket och så hindrar ryggen mig. Hela veckan, sedan jag var och hämtade min dotter och barnbarn så har det känts jobbigt. Problemet är väl att jag lyfter och fixar med mitt barnbarn. Egentligen så behöver jag ju inte det men av bara farten så blir det så. Men men… Det finns och är så många ljuspunkter i vardagen med honom.

Alla turer till hönshuset, alla turer in i vårt uthus där vi har en massa grejer till trädgården osv. Han bara älskar att titta på vår robotgräsklippare som åker runt vår tomt. Och så fort jag går ut och tittar till mina odlingar så här han med och grejar. Igår så sådde vi lite blommor som är hans. Det blev en enkel blomma – Sommar Flox. Det blir fint!

Sedan i går är jag mormor  på heltid. Detta för att hans föräldrar så få lite ordning i huset. De är med andra släktingar och shoppar på Ikea i Karlstad. Det är ju inget direkt kul ställe för ett barn. Roligare här hos oss.

Tiden går fort när man har roligt. Och det känns så mysigt att vara ensam med honom. Tar dagen som den kommer. Ibland när det är mycket folk runt omkring så blir det så uppspelt och han får allt fokus. Blir stirrigt och stressigt. Det är jobbigt, tycker jag.

Idag är det även mors dag. Och självklart har vi köpt liten morsdagspresent till lilla mamma.

Ska även hälsa på min egen lilla mamma. Tyvärr ligger hon på sjukhus nu. Mår inte alls bra. Får hoppas att hon krya på sig. Jobbigt det där när det är mycket som händer runt omkring en. Viktiga personer behöver en. Mamma som blir sjuk och barnbarn som man ska passa. Önskar man kunde vara på två ställen samtidigt. Men mamma får hjälp iallafall.

IMG_7332[1]

Självklart en titt till hönsen, minst en gång varje dag

Här får jag hjälp med fiberduken på pallkragen – han älskar klädnypor. Ha ha ha

IMG_7359[1]

Kurragömma i vedhögen, under presenningen.

Och så blev det ett besök hos gammelmormor i veckan. Tack och lov innan hon blev sjuk.

Och så hann vi med lite ”finkort” på min dotter och Liam. Tänk, att hon ska bli mamma igen. Helt ofattbart! Och så härligt… svårt att förstå men helt fantastiskt. Och nu när hon och hennes familj bor närmare så blir det mycket enklare att vara mormor. Kul!

IMG_7436[1]

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Att vara mormor

 1. Åh vad härligt kicki! Både att du ska bli mormor igen (en till mirakelbebis) och att de flyttat till Värmland 😊 och sommar på intågande. Nu är det snart 3 år sen vi jobbade första passet ihop, kommer du ihåg?! Varma kramar!

  Liked by 1 person

  1. Hej!
   Åh, va kul att du läser bloggen.
   Ja, just nu känns det fantastiskt! Känns så bra och få se honom utvecklas och få träffas lite då och då.
   Ja, om jag kommer ihåg ja. Ha ha, va så kul för jag kommer ihåg hur du skickade vänförfrågan på Fb, när jag satt på tåget hem, efter kvällen. Och du började fråga om en kort där min gamla dementa faster är med på en bild med mig och min dotter. Som du hade tagit omhand på ett tidigare jobb du hade haft.
   Hoppas du mår bra i din mammaledighet? Bloggar du någonting nu för tiden? Om, så vore det kul att få adressen…

   Kram och sköt om dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s