Att försöka, själv

Att försöka sluta röka, själv. Det var nog det lättaste jag gjort, efter 22 år som rökare. Tycker egentligen inte att jag försökte. Det kom av sig själv. Mycket berodde nog på att min dotter fick cancer, tror jag. Den motivationen var så stark varje gång jag såg henne. Då hon blev amputerad. Det var en självklarhet att sluta. Jag skulle skämmas annars. Sen blev det mer och mer för min egen skull. Jag kände, ju länge jag höll uppe och började träna istället, ju mer kände jag hur pigg jag blev. Fick annan färg i ansiktet, orkade mycket mycket mer samt, kanske det viktigaste – jag kände mig starkare mentalt. Min inställning blev mycket mer fräschare till saker och ting.

Nu gäller det igen, att försöka själv. Ingen finns där som vill samma sak. Jag vill göra det jag mår bra utav. Självklart att få ett arbeta som jag trivs med. Men, för att komma dit nu måste jag ta tag i min hälsa. Psykiskt och fysiskt.

Varva ner, ta det lugnt och fokusera.

Min dotter gav mig tips, för ett tag sedan på bra appar att ha i mobilen.

ladda ned

 

Mindfulness – med fokus på andning. Tyckte i början att de var lite flummiga och tråkiga. Idag, tror jag inte att jag var mottaglig för dem. Jag mådde nog inte så bra då, för att ta tag i det.

 

Idag, på morgonen så tog jag tag i det och testade. Först gjorde jag min ”lilla” träning. Som jag nu har gjort varje morgon i ca. en vecka. Jag måste, min rygg orkar inte ha ont längre. Små lätta övningar. Som ska ta mig vidare till mer styrke- och konditions övningar.

Sedan varvade jag ner genom en 15 min meditation med fokus på andning.

Jag ville inte gå upp!

Stretchade ut min muskler och rullade upp. Så underbart skönt att starta dagen så.

Ska försöka göra detta till min grej och göra varje morgon. Bara det ”lilla” kan göra mycket, just nu. Ta mig tid, inte hänga eller tvätta kläder först. Inte äta frukost först. Inget annat först!

Först måste jag…

 

Att försöka är bättre än inget alls. En sak i taget och göra det man mår bra utav. Jag kommer att ”falla dit”, var så säker. Men, jag kan säga att jag försökte och så hoppar jag på det igen. Jag måste! Min kropp fungerar inte längre. Min inställning och min syn på livet tycker jag inte ska ta slut än. Känner mig ganska ung till sinnet och vill inte lägga av att kunna röra mig, som jag gjort tidigare. Jag vill komma tillbaka!

Jag ska försöka själv! För min del behövs motivation (som jag vet tidigare), disciplin och framför allt, att få in det som rutin i vardagen. Älskar rutiner!

 

Jag vill verkligen… Jag måste

a170abe8cbf7434107eaf43eb7642a0d

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s