Ägg

Många frågor är det kring hur nyttigt det är med att äta mycket ägg. Jag äter mycket ägg, jättemycket. Varje dag, ca 2-3 ägg nästan. Ofta kokar jag, så jag har om jag blir sugen på något. Ofta ligger det då ett ägg i kylen. Perfekt!

Äggröra, kokt ägg, stekt ägg, omelett och i alla dess varianter med smaker. Ofta blir det gräslök och dill (egenodlad) i  äggröran. Omeletten blir det alla varianter av smaker. Ofta med någon god riven ost. Lite grönsallad till och jag har en underbar lunch/middag.

Kokt och stekt ägg varierar jag inte så mycket. Våra höns, som får allt det vi äter, förutom fisk, skaldjur och kyckling får även ett komplett foder som heter Picka. Fullt näringsrikt och egentligen behövs inte mer. Men…

När inte rovfåglar mm kan hota dem så får de gå ute och picka på vår gård. De pickar röda vinbär, maskar, mina solrosfrön (som jag sått) och allt de kan få i sig. Majs är en favorit! Det får de både torra och direkt från konservburken… Ha ha. De älskar majs!

Hur mycket ägg kan man då äta!

Nu senast så har jag läst och hört att vi, en frisk människa klarar av att äta väldigt mycket ägg. Men, jag kikade in på några länkar och fick ett ganska bra svar här. Kicka in och läs!

ladda ned (1)

Jag äter det jag tycker om och mår bra utav. Sedan är det ju ofta som så att alla tycker och tänker om mat. Det är ju ett speciellt ämne som är viktigt för var och en. Vad som är viktigt är att man försöker ta hand om sig själv, så gott det går.

Och vet ni…

 

Inte en enda rulltårta stoppade jag ner i magen… stolt! Se tidigare inlägg 😉

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s