Att ta hand om sig själv

Många gånger sitter det i huvudet. Inställningen till hur man tar livet. Att ta hand om motgångar gör/gjort mig stark. Idag tar jag hand om motgångar på ett helt annat sätt. Många saker rinner av mig idag. Har fått lära mig att inte ”bry mig”. Det låter kanske lite sådär kallt och inte att jag har några känslor. Men, nu hör det till saken att det är skillnad på att bry sig om de man känner och bry sig om de som inte är ”nära”. Jag kan känna att jag tar distans från många idag. Det känns skönt! De jag får något tillbaka från, ger jag igen. För varför ska jag ge utav mig själv och inte få tillbaka?

Att vilja och våga säga nej till andra, är viktigt. Idag, för mig. Jag har inte alltid gjort det. Har alltid velat vara till lags, vilja ha vänner som tycker om mig. Men nej, inte idag. Jag behöver de som verkligen är mina vänner. Vill inte du det? Att få umgås med de man vill och tycker om att vara med. Så har det inte alltid varit.

Idag är det mycket, mycket annorlunda. Härligt tid! Jag bestämmer, tycker och tänker om mitt liv. Säger nej, ofta bara för att jag inte vill. Behöver inte vara en anledning. Vill bara inte. Behövs det mer?

Livet är inte alltid lätt. Och det har jag tyckt varit stundtals väldigt jobbigt. Men när jag ser tillbaka på det jag har varit med om, framför allt i vuxen ålder så har det lärt mig väldigt mycket. Ta inte saker och ting för givet och då gäller det framför allt alla medmänniskor. Vi är inte lika från barndom till vuxen ålder. Våra livserfarenheter gör oss annorlunda.

Jag vet, jag har varit med om saker som fortfarande ingen vet om. Att vara ensam om erfarenheter kan vara skönt. Jag pratar med mig själv, den personen pratar inte vidare. Hon är tyst! Litar på henne.

För mig är det att ta hand om mig själv. Jag mår bra, bearbetar och nu för tiden så gör jag det jag tycker om. Jag tar hand om mig, som jag aldrig har gjort tidigare.

Psykiskt – Fysiskt och många flera plan.

Självklart har jag tankar om vad jag skriver om här, nu. Men har svårt för att verkligen skriva om det. Kanske kommer… men bara att uttrycka sig så här – hjälper mig. Och det är också, som att ta hand om sig själv. Att som i mitt fall – få skriva av sig. Men inte om allt.

Har en integritet! Som jag bestämmer själv över. Gör du det?

Idag blir en jobbig dag. Jag har genom min yoga lärt mig lite om att ”andas”, vid arbetsamma situationer. En av mina närmaste personer – mamma. Hon går in i en värld som jag nu tycker är väldigt arbetsam, som anhörig. Att klaga på sin mamma kanske är tabu. Men inte för mig. Jag är inte ensam.

Idag ska jag arbeta med kärlek och tålamod. För det måste jag ge och ha med henne.

Bildresultat för tankar och funderingar om livet

Kram & ta hand om dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s