Att rensa känslor

Det är inte lätt. Men med träningen är det väldigt lätt. De kommer bara så där.

Känslorna svällar över och tårarna med dem. En enormt skön känsla. Att gråta ofta och mycket har jag fått ärva från min far. Han var en ”gråtmänniska”. Och jag är en kvinnlig varelse utav honom. Känslorna, sättet vi är på, rörelser  och tanke sättet.

Får till och med höra det på Konsum, där jag handlar.

-Åh, vad du är lik din pappa! Säger de.

Och det tar jag verkligen som en komplimang. Stolt över att kunna visa känslor.

Problemet med mig har varit nu ett tag att ju mer ”skit” jag har i bagageluckan, ju svårare har jag fått för att visa och känna efter. Vet inte varför – jo, egentligen men det är svårt att berätta. Jag håller det inom mig. På gott och ont, eller?

Igår kom höstfloden av gråt. En ångestflod av tankar och känslor.

Som om det var droppen, när vår älskade Lady fick somna in. Många känslor kom där, inom mig. Svårt och skönt, främst en lättnad. Mycket släppte inom mig. Så idag blev det ett galet träningspass på gymmet.

Började med ett kortare spinningpass på 15 min, i högt tempo. Älskar när svetten lackas i pannan.

img_1074

Sedan blev det mycket bålträning, som jag älskar. Främst också för att jag ska få ordning på ryggen. Att stabilisera, så jag kan hålla uppe kroppen några år till.

fullsizerender-1

Att rensa känslor på det här sättet är skönt, tycker jag. Behöver inte prata, visa känslor osv. Det kommer ut i form av svett och jävlar anamma i styrkan och alla upprepningar jag gör i de olika momenten.

Jag har mina perioder med överväldiga känslor. De kommer och går. Jobbigt…

Men åh, va skönt det är när de väller över och visar sig. Jag behöver dem lika mycket som jag hatar dem, när de kommer. Kan inte stoppa dem och mycket utav min barndom kommer över mig, gör sig påmind. Det ena och det andra kommer.

Men varje gång jag tränar och gråter, så är jag starkare.

Blir starkare!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s