Att drabbas…

Utav något som man inte kan stoppa eller hantera.

Att drabbas utav saker i livet som man inte kan påverka är fruktansvärt arbetsamt. Både fysiskt och psykiskt.

Oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Jag har drabbats utav båda, indirekt och direkt. Hur hanterar jag det. Det vet jag inte. Kan inte hantera saker ibland. Vill inte och orkar inte ibland. Allt bara kommer över mig. Som om jag ska drabbas för att testas hur duktig jag är på att hantera situationer i livet. Hur klarar du livet?

När jag var liten var jag inte medveten om saker och ting, som hände mig. Jag trodde att saker och ting skulle vara så som jag upplevde dem. Idag vet jag mer. Idag mår jag mer psykiskt ont, än när jag upplevde dem. Fått insikt, kanske?

Här om dagen kom ångesten och hälsade på. Den drabbar mig, då och då. När han vill testa mig. Men, som den drabbade mig nu, var mycket längesedan. På något sätt får den mig att ta tag i mitt liv. Och att våga börja säga nej, igen. Även nära och kära. Jag måste inget… aldrig. Jag har fått ett ord till mig som jag nästan älskar.

Avmåstifiera”

Ta bort måsten!

Den vill mig illa samt att ibland tror jag att den får mig att slå mig hårt i bröstet och be mig ta tag i saker. Förr, då talade jag men kände att ingen tog mig på allvar. Ingen brydde sig.  Idag tiger jag. Men, det tror inte många.

Hon som pratar mycket och om allt, tiger om sig själv. Så, skrapa inte på ytan. Expert på kallprat!

Jag ska nu få hjälp!

Jag har tackat ja, till hjälp. Efter flera olika sjukgymnaster så har min läkare skickat en remiss till en härlig person. Som verkligen tog mig på allvar, redan när jag var där första gången. Hon lyssnade, hon hade tid. Hon introducerade några fysiska övningar, för ryggen. Men, jag kunde inte hejda mig.  På sättet som hon sa, att jag skulle göra i samband med det jag gjorde fysiskt så kom tårarna. Jag hulkade fram orden för att försöka hindra min gråt. Min gråt kom för att jag kände mig hörd, respekterad och sambandet mellan det och det jag gjorde fysiskt samt mina känslor, som jag hade då. Blev så överväldigad!

Hon lyssnade fortfarande. Vi avbröt det vi egentligen höll på med. Hon satte sig bredvid mig, på britsen. Hon gick iväg snabbt, kom lika fort tillbaka. Med ett litet informationsblad i sin hand. Den var till mig. Svart med vit text. Nu kom alla tårar… det var en text om mig. En text om mig och vad jag hade varit med om, i livet. Och om vad jag behövde hjälp med.

Läs…

Psykomotorisk Fysioterapi

Psykomotorik är en fördjupning inom sjukgymnastiken som lägger vikt på samspelet mellan tankar, motivation och motorik/rörelse. Målet med psykomotorisk fysioterapi är att bli medveten om och ändra (o)vanor samt ge dig varaktiga verktyg till självhjälp. 

Syftet är att skapa medvetenhet och ändring av olika spänningstillstånd i kroppen. Vår andning och muskulatur ändrar sig i förhållande till hur vi mår. Rörelser och rörelsemönster som skapar spänningar i kroppen kan över tid ge olika smärttillstånd i muskler, skelett och senor. Även olika livsbelastningar, traumatiska upplevelser och upprepade belastningar påverkar vår kropp och kroppsupplevelser. 

”Känslorna lever i kroppen…

vi håller andan och 

biter ihop tänderna och 

sväljer klumpen i halsen,

medan hjärtat dunkar i bröstet”

Det här kommer bli så bra. Nu vill jag ha hjälp och det här känns så rätt och så bra.

Kommer att lägga in text och funderingar och berätta efter behandlingarna, om detta. Tycker det ska bli både intressant och roligt. Vad detta kommer göra med mig och hur det kommer att utveckla mig, som person.

Hoppas ni vill följa med på min resa?

Kram och ta hand om dig

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s