Startar något nytt

I morgon kommer jag starta något nytt i mitt liv.

Jag ska ta tag i mina vanor och ovanor. Rutiner och icke rutiner i min kropp. Ta hand om min kropp fysiskt och psykiskt. Läskigt men på nåt sätt skönt. Jag har nu gått i två veckor sedan jag var där, hos sjukgymnasten och funderat på vad jag har gett mig in på. Och, till en början kändes det lite läskigt och känner mig lite rädd, om jag ska vara ärlig.

Det känns konstigt att ta hand om mig, själv. Att någon vill ta hand om mig, hela mig. Är liksom inte van. Hur gör jag? Tur jag får hjälp!

Det kommer vara jobbigt, jättejobbigt. Tror jag! Jag har den bilden sen får vi se.

Jag kommer här att skriva ut… dvs. skriva om vad jag har gjort och vad jag har fått hjälp med. Det kommer vara känsligt, roligt, ledsamt, jobbigt och intressant.

Kommer inte att försköna saker. Ska verkligen försöka att skriva precis som det varit på varje träff.

Så, varje torsdag i 6 veckor framöver så kommer jag gå på Psykomotorisk Fysioterapi.

Spännande och läskigt!

Följ mig gärna och skriv vad du tycker… orden är fria och i vår värld är vi fria att tycka och tänka och framför allt känna vad vi vill.

Inget är fel… en styrka att kunna visa och tala om känslor.

Mycket utav hur jag mår idag präglas av min barndom,  min tid med dåliga destruktiva förhållanden, vänner och situationer som jag har mått dåligt av. Visst, min dotters cancer har också satt sina spår. Men, där finns det bara vissa fragment som är jobbiga. Annars i det stora hela så känner jag sådan tacksamhet gentemot barnsjukvården. Och vad jag lärde mig, både om mig själv och om min dotter. Hur en allvarlig sjukdom kan påverka oss, längre fram i livet. Ödmjukhet och lyssna och ta hand om varandra. Respektera vad andra tycker och tänker… du kan ju lära dig något.

Så, ofta av det vi (inte bara jag) har varit med om påverkar oss längre fram i livet. Det kan vara både positivt och negativa känslor.

Nu ska mitt samspel med det psykiska och fysiska flätas ihop. Jag går in i detta projekt med positiva tankar. Tänk, om jag efter dessa sex veckor kommer må som jag tycker jag att förtjänar… Hm, det ni.

Då kommer jag vara riktigt lycklig!

Ska testa en annan väg… nu

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s