Psykisk Ohälsa

Börjar vänja mig

Har svårt för att acceptera att jag djupdyker, djupt. Ibland. 

Ibland länge, länge… det finns ju ständigt där i någon form. 

Varje dag, i någon form. 

Sådan ångest som jag haft/har nu, det var längesedan jag hade så länge. 

Har t om gjort mitt första besök på akuten. Här i Värmland. Inte kul då jag verkligen trodde det var något annat. Men, nej! Nu efteråt så inser jag mer och mer att det var min ovän, som hälsade på för hårt. 

Det besöket blev pinsamt och helt ovärdigt. Tycker inte om att vara patient. Minns inte så mycket utav något samtal, mer än att jag hörde att det sas att det inte är något fel på mitt hjärtat. Läkaren sa, att jag inte skulle träna på ett tag. Det kommer jag ihåg. Nu efteråt har jag tränat ändå. Var ingen muskelbristning. 

Jag hade panikångest attack

Förvirrad gick jag bara ut, därifrån. Ingen pratade med mig mer. Ingen frågade hur jag mådde. 

Ok, inget fel på hjärtat. Du kan gå. 

De frågade inte om min psykiska hälsa. Vart åker jag då? 

Jag jobbar med mig själv, sedan första gången det hände. Den därgången  jag klädde av mig i tunnelbanan. För länge, länge sen. 

För många, många år sedan åkte jag in med ambulans hela 3 gånger, på 1 år. In på Södersjukhusets akut. 

Lika skamset varje gång. Men, vad gör man när man tror att lungorna är på väg att hoppa ur kroppen. Och hjärtat rusar lika fort som en travhäst springer sitt snabbaste lopp på V75. Samt att jag andas som om jag hade sprungit 1 mil, på högsta växeln. Fast hela tiden sitter jag ner, kan även ligga ner om jag inte får kvävningskänsla. 

Jag är inte ensam men jag känner ingen. Ingen som vill prata och förstå.

Får inte luft! 

Läs mera på hemsidan- 

Aldrig Ensam

❤️

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s