Sköna känslan

Grått och trist ute idag.

Som kunde ha fått mig på det tråkigaste humöret. För idag hade jag inget planerat, att göra. Helt tom i tankarna. Faktiskt skönt i huvudet.

Åkte och tränade på morgonen. Idag blev det ett konditionspass. Lyssnade på en podcast, samtidigt. Läkarpodden – som handlade om sorg. Intressant! Får lite perspektiv och tankar när min dotter hade cancer.

Sorg har jag… lite som mycket vissa stunder. Men, dom är hanterbara.

Inga hjärnspöken funderar längre.

Känner mig gladare, skön känsla i kroppen. Tände en brasa i öppna spisen, värmde en kopp te och myste framför brasan.

Insåg att det inte fanns så mycket stor ved inne. Ok, ut och hämta!

Skulle aldrig ha gjort för någon vecka sedan. Aldrig! Hade sett alla fel med att gå ut. Fel väder, trött, långt bort att hämta ved osv. Och bara en så enkel sak, som jag gjorde hur lättsamt som helst tidigare. Allt var jobbigt. Inget var roligt.

Jag hade så mycket tankar på allt annat, så jag orkade inte tänka på vad jag skulle göra, också. Det blev bara jobbigt att tänka på allt annat och sedan då också göra saker samtidigt, blev för mycket. Kunde inte tänka. Anstränga mig för att åka och handla, anstränga mig för att vara trevlig – ja, det är svårt. När man inte mår bra.

Nu går min hjärna sakta, sakta tillbaka som jag kan kalla, till ett mera normalt tillstånd. Iallafall i min värld. För första gången på länge, saktar jag ner mig själv. Jag måste.

Nu ska jag försöka ta en sak i taget. Fokusera på min behandling… se ovan i menyn. Psykomotorisk Fysioterapi. Som känns jättebra!

Och framför allt min träning och tänka positivt. Göra saker som jag vill och tycker om. Och för mig betyder inte det att det måste vara stora saker.

Bara att få känna mig glad i vardagen, är stort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s