Att få andra tankar

Jag försöker tänka…

Mm, visst det går superbra. Noooot! Jag tänker på allt och lite till.

Men, jag vill bara tänka på de närmaste, det viktigaste och på mig själv. Och det går det mindre bra med. Varför? Ja, det är en bra fråga.

Idag har jag haft en ”sånadära”dag. Tryck i bröstet, tankar som far iväg och oroar mig in i själen. Långt in i själen. Där det gör jävligt ont.

Vill så mycket nu…

Det ska fixas hos lilla mamma. Det ska förberedas inför advent, hämta granris, tid för barnbarn, möte i fiberföreningen, skjutsa mamma till läk. Fixa gardiner och en massa, massa annat. Tycker om att förbereda och fixa inför julen men i år känns det jobbigt. Men vill så mycket med allt. Och blir det inte som jag tänkt så blir det jobbigt. Blir ledsen och trycket kommer, hårt. Det slår i själen, i bröstet.

Kan jag inte bara få vara glad, i själen. Är du det?

Jag tänkte lite på annat kul idag, ibland. Idag bakade jag bröd. Hjälpte mamma med lite pyssel. Det är liksom jobbiga men skönt. Går inte att förklara… vill så mycket men sen blir det så jobbigt. Gjorde jag det bra eller? Klarade lilla mamma sig, tycker hon om det jag gjorde?

Tänk, att vara i mitten av livet och tycka och tänka som jag. Det gör ont, skämskudde på tack.

Kavringen blev bra iallafall.

RECEPT

1,5 l Filmjölk

5 dl Mörk Sirap

6 tsk Bikarbonat

2 tsk Bakpulver

1,8 Rågsikt

1 påse Malda Brödkryddor

Blanda alla ingredienserna till en smet, bred ut i smord långpanna. 

Grädda: 1 tim 150 grader

1 tim 100 grader

20 min i eftervärme

Kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s