Inte lätt – men det går

Den där svackan att träna har varit djupt, deprimerande.

Många säger att det är bara att ge sig ut och gå, åka och träna osv. Mm, visst! Jag skulle vilja se många i min närhet och bekantskap må som jag gör, visst en del mår säkert dåligt – psykiskt. Men, jag menar verkligen må dåligt.

Jag vet, jag kanske mår kanske inte sämst. Men, för min del mår jag så dåligt att jag knappt orkar eller till och med skiter i att åka och handla. Besöka min mamma osv. Att göra de där lätta sakerna är hemska. Åka och träna – som jag älskar, har varit en bedrift utöver det vanliga. Och det som jag vet att jag mår bra utav, efteråt. Jag vet – men det skiter sig. Jag har mått skit! Och mår man så dåligt så skiter man i allt. Är bara hemma. Tvättar inte håret, orkar inte sminka mig, då menar jag bara lite mascara. Inget, det är bara jobbigt.

Men, nu till det sköna. Det vänder ju och det vet jag ju också. Ja, jag vet mycket. För jag vet, jag har varit med förut. Men många älskar att påpeka hur jag ska göra. Det är så lätt att tala om för andra hur de ska göra. Jag gör det själv – för omtankens skull. Och jag hatar det! Som om jag inte visste?

Du måste röra på dig, du måste ta tag i ditt liv. Försök att hitta ett jobb mm mm. Mm, inte lätt – försök själv, den dagen du är i min situation. Det enda som existerar är den jävla ryggen, som bara gör ont, ont hela tiden. Vissa dagar bättre, andra för jävliga. Varför känns det som om ingen tror mig? Att känna sig nere på botten – arbetslös och sjukskriven. Kan du komma längre ner på listan? Jag känner inte att det inte går.

Jag jobbar med min självkänsla. De dagar jag har en bra sådan så känner jag mig säker, trygg och älskad. Men, det liksom går inte varje dag. Det här med att inte ha ett jobb påverkar mig otroligt mycket. Att få komma ut och träffa andra människor och ha ett socialt liv med vänner osv. betyder mycket för mig, jag för alla människor tror jag.

Visst, jag är en ”hemmamänniska” men det skulle vara kul att ha en vän eller vänner som man kan umgås med. Ett liv utanför familjen.

Idag var jag faktiskt och tränade. Ont som f-n men jag kom i väg. Fast jag låg i sängen ett tag och försökte hitta en anledning att skita i det. Men jag fann ingen. Träningskläderna hade jag lagt fram, så de behövde jag inte leta efter. Vattenflaskan, bilnyckeln och skorna, all låg framme. Ok, jag startade bilen före allt annat. Det var rimfrost på rutan och kände att bilen mår lite bättre om jag värmer upp den lite. Sen in, på med träningskläderna, fylla vattenflaskan osv.

Wow, jag åkte iväg. Tankar som kom i bilen, ska jag gå på löpbandet eller cykla när jag kommer fram? Hm, svåra beslut. Inte för dig kanske men för mig kändes det jobbigt. När jag kom dit så blev det cykeln. För det har ju sjukgymnasten sagt att det är bra, när man har ont i ryggen. Ja, det håller jag med om faktiskt. Skit, podcasten jag tänkte lyssna på funkade inte. Less… fick köra Spotify listan som heter ”kondition”. Krångla och pilla på mobilen innan jag satte mig. Nära att jag gav upp… men ok, jag sätter mig och börjar trampa medans jag pillar på mobilen. Vill så gärna lyssna på något när jag tränar. Kondition är inte det roligaste att träna.

img_29801

Jag satt där i 20 min. Tempo låtar med Carola och Alcazar gjorde det lite lättare. Ok, det gick ju bra. Ryggen är kvar. Stretchade lite efteråt också. Det är jätteskönt, dra ut kroppen och slappna av. Jag stapplade ut till bilen. -4 grader och helt ensam. Känslan… mm.

Sen hem och käka frukost och rensa bort lite jul. Blir fort trött på det pyntet.

Jag vet ju, det är bra och man blir piggare efter träning. Men det är så förbaskat svårt ibland. När jag har mitt flow så går det utan att jag tänker. Ibland känns det som om jag år i motvind och aldrig kommer fram. Känslorna är så svåra och jobbiga. Viljan finns men inte nog.

Nu går det framåt. Idag tränade jag, idag har det känts bra. Gubben kom hem och det blev mycket skratt.

Imorgon ska jag träna, igen. Det ska blir bättre… jag vet det. Eller hur?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s