Yoga morgon

En underbar Yoga morgon.

Gör lite varje dag, som jag kämpar med min rygg. Har varit några jobbigt dagar men så fick jag till det idag.

Känns så skönt att få till det vissa mornar. Jag kämpar med min rygg och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, vissa dagar. Jag tränar och försöker göra det jag blir tillsagd efter jag varit hos fysioterapeuten. Jag gör lite yoga varje dag. Några dagar mer än andra. Är så skönt att andas och dra ut kroppen. I andetaget känns det som om kroppen blir så mycket mjukare och längre.

Inom yogan så använder man s k probs. Det är mattor, klossar eller handdukar. Dvs tillbehör som man använder inom yogan. I mitt fall så är det enkla medel. Jag har en skön yoga matta från Casall och en yogakloss – YogiRaj. Klossen använder jag till många olika övningar. Mest till att ligga på för som jag säger ”dra ut ryggen”.

Att stå stadigt, andas och fokusera är så skönt. Inget jag är van vid men det blir bättre och bättre. Små lätta övningar någon dag, lite mer avancerade och utmanande en annan dag. Och att lära sig att andas, andas på rätt sätt. In och ut – kan vara väldigt svårt. Och jag lär mig hela tiden. Lätt att glömma bort Hur jag ska andas. Men, plötsligt så blir det jobbigt och då kommer jag ofta på mig själv genom att jag inte har andats rätt. Alla övningar blir så mycket lättare när jag andas rätt. Så viktigt!

Vill du läsa och se övningar mer… gå in på Yogobe.com och läs och lära mer.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s