Om du är frisk

Så finns det egentligen ingen ursäkt för att inte träna.

Många, har ofta många olika ursäkter för att inte träna. Varför?

Det är ju faktiskt en investering i dig själv. Att må bra och ta hand om sig själv är väl en ganska så viktig sak.

Jag är absolut inte den bästa. Men, jag har alltid eller iallafall ofta haft träning och motion i mitt liv. Som liten började jag med fotboll. Träning 2-3 gg i veckan, match på helgen. Så höll det ofta på i ca 7 år. Det var kul, det var jobbigt. Blev en laganda att träna tillsammans. Ofta fick jag spela vänster ytterfält, vänsterback. Jag hade en bra vänsterfot, helt enkelt.

När jag flyttade till Stockholm som ung så blev det inte så häftigt att träna. Då var Stockholms ute liv och killar roligare.

Något år gick och det ena ledde till det andra. Men, ofta har jag tagit promenader och rört på mig på ett eller annat sätt. Det har liksom funnits där. Sedan har det då inte känts så viktigt för min vikt skull. I många, många år så var jag egentligen för smal, då jag hade ätstörningar. Då trodde jag att jag inte behövde träna pga min vikt. Fast idag vet jag mer, då jag hade behövt träningen som mest kanske.

 

När min ångest är som värst, så har jag också så många ursäkter som finns. Men, nu när min hjärna och själ är på samma nivå, då känns det som min naturliga medicin. Att träna. Som värst, i höstas när min ångest var på topp fanns inte träning i mitt liv. Inte en tanke. Men, vissa dagar – en bra dag, kämpande jag mig till gymet. Det kunde ta en timme att ta på sig träningskläderna som jag hade lagt fram dagen innan. De låg där, i tur och ordning hur jag skulle ta dem på mig. Trosor, strumpor, träningsbyxorna, träningsbh´n, och sist linnet. Förberett vilken podcast jag ska lyssna på, lagt fram iPhone, hörlurar, bilnyckel, skor och jacka osv.

Men ändå kom jag inte iväg  – låg och grät istället. Ibland hjälpte det, faktiskt. Men jag mådde inte så bra efter gråten.

images

När jag väl kom iväg, då mådde jag så otroligt bra efteråt. Jag märker skillnaden så otroligt mycket. Visst, det är så skönt att gråta ibland. Men, jag har inget att skylla på när det gäller träning. Det är enda gången jag inte har ont i ryggen, det är enda gången jag känner mig stolt, glad och motiverad – efteråt. Dagen blir så bra, när jag har tränat.

Idag, blev det yoga hemma. 25 min medens kladdkakan gräddades i ugnen. Kladdkakan ska min älskade dotter få. Vi ska ha fredagsmys!

img_4669

Det gäller att ta tillvara på de stunder som finns. En balans mellan träning och ditt liv i övrigt är viktigt. Men, att ha rätt inställning både till mat och träning är bäst. Att veta när du äter fel och rätt. Att de där felen inte blir någon vana, att inte känna skuld när du äter lite fel. Det tror jag skadar mer än att du kan njuta utav det. En balans i livet mellan kost och träning är bäst.

Idag har jag inte någon direkt ursäkt för att inte träna. Min rygg, mitt psyke och min ork – tre orsaker som gör att jag mår så bra.

fullsizerender-2

Varje dag, har jag sagt att något ska utföras för min kropp. Det kan vara allt ifrån en enkel 2-3 km promenad ute, yoga, pw ute eller på löpbandet, styrketräning på gymet el. liknande. Lite pulshöjande eller bara lite pulshöjande… alltid bra att göra något, än inget alls.

Vad gör du? För din kropp…

Trevlig Helg!

 

Kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s