Ett litet avslut

Nu äntligen har jag gjort lite avslut.

Äntligen är min sjukskrivning slut. Jag känner mig arbetsför och vill jobba heltid. Har dock ett läkarutlåtande som jag kommer att luta mig emot. Då jag fortfarande har lite svårt för att stå, gå och sitta för i långa positioner.

Men, känner mig så nöjd. Nu är det a-kassa som är min inkomst. Men, jag har också fått ett jobb. Ett jobb som jag sökte på eget initiativ och efter någon vecka så ringde de. Igår, tisdag så arbetade jag min första dag. Det är på Jysk i Arvika. Känns så kul! . En timanställning dock men ändå något. Självklart så söker jag något som jag kan arbeta med på heltid och en fast anställning eller ett längre vikariat. Men, det kommer nog.ladda nedRyggen då… ja, den lever sitt liv. Men, har absolut inte så ont som jag har haft tidigare. Känner mig mer och mer rörlig och orkar mer. Äter inga mediciner eller så. Jag har Tens- Transkutan elektrisk nervstimulering som jag sätter på ryggen då och då. Jag har även på prov nu, en korsett. Den känns också bra men samtidigt lite stelt att ha den på. Har inte bestämt mig än om jag ska ha den kvar eller inte.

Så, nu känns det som om jag är på ”banan” igen. Så skönt, så stimulerande och härligt. Ser bara positivt nu och framåt.

Vad har då hänt? Ja, i mitt fall kan jag nog tacka min envishet till att träna. Det har varit så kämpigt vissa dagar, att ta sig till gymet eller att gå ut och gå. Men, jag har mått så bra efteråt. Att träna, få kroppen att arbeta. Få upp pulsen- flåsa, känna att muskler och kroppen fått kämpa. Motivationen har ju hela tiden varit att veta att jag stärker min rygg samt att min ångest läggs på hyllan. Att jag mår så bra psykiskt och att min rygg känns mindre är så stora anledningar. Det här med ryggen har fått mig att må så dåligt. Att gå sjukskriven så länge som jag har gjort är inte roligt. Man hamnar i ett så totalt tomrum i samhället.

IMG_4057

Allt känns värdelöst, inga pengar, ingen social kontakt mm. Mycket händer och man går ”ner” i sig själv- tycker synd om sig själv och det hjälper absolut inte.

Det är bara du själv som kan göra det bättre för dig själv. Inställning och ett jävlar anamma har hjälpt mig mycket.

Nu går då livet vidare, som ett mera vanligt liv för mig. Kanske att försöka ta hand om mig själv lite mer, utan att få dåligt samvete.

Träning kommer att vara en stor del utav mitt liv. Kommer alltid att försöka få in 3 gg i veckan. Det är ju en investering i min kropp, som jag har tänkt att ha i några år till. Har insett att om jag mår bra så är det lätt att inspirera andra. Och jag märker att mina nära och kära mår bra också och blir glada, när jag mår bra. Faktiskt en stor motivation.

Nu ska jag ägna mig åt lite packning och ordna lite praktiska saker. I morgon bär det av till England en weekend. En resa med gubben och hans jobb. Det blir Liverpool och Manchester. Så kul! Har inte varit där tidigare. Det blir med hans arbetskamrater och fruar/sambos. Som är jättetrevliga, roliga och alla norrmän. Så, norskan får jag öva på lite 😉 det ska nog gå bra.

Nu vänder vi blad och ser framåt.

Yoga- Meditation och Träning. Mitt sätt att ta hand om mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s