Tiden går fort…

När man har fått jobb.

Och inte bara ett, utan två.

Från att ha varit sjukskriven och arbetslös en längre tid så känns det så konstigt. Men väldigt, väldigt roligt. Att jag behövs och att jag framför allt orkar. Är så glad! Och framför allt så är mitt psykiska tillstånd så bra. Är en glad person, som jag var förr idag. Den där positiva som ser möjligheter istället för problem. Att vilja träffa människor och vara social…

Har man inte varit där, så är det svårt att förstå svår ångest. Men det är inte så enkelt när man mår dåligt psykiskt. Därför uppskattar jag verkligen livet just nu. Hur bra jag har det.

Och det här med jobb, det är så viktigt. Att jag har två timanställningar just nu kommer utav att jag inte kan vara tyst. Det har hjälpt mig, mycket. Jysk fick jag för att jag bara gick dit och lämnade lite uppgifter om mig plus ett ”jagärbäst” brev. Snackade lite om min själv osv. med butikschefen. Det tog en tid, sen ringde hon. Och nu går jag där på intro.

Mitt i allt så nämnde jag för butikschefen på Konsum i Koppom, där jag handlar till vardags. Att jag nu kan arbeta om hon behöver hjälp någon dag. För en tid tillbaka så lämnade jag ett litet brev där också, om min själv.

Och nu har jag redan jobb på båda ställena. Inget utav dem är via arbetsförmedlingen. Det är ju lite så man får jobb i dag. Iallafall enligt mig. Har nog bara fått jobb via att jag själv har tagit kontakt eller via andra kontakter. Så kul och är så glad!

Annars så har tiden bestått utav att åka till jobben, tränar så fort jag får möjlighet. Yogan har jag verkligen tagit tag i. Så skönt på morgonen och en liten stund innan jag går och lägger mig. Att komma ner i varv och fokusera på andningen.

Jag har även varit på en resa till England med gubben och hans arbetskollegor. Jättetrevligt! Vi var för ovanligheten skull i Manchester och Liverpool. Hade inte varit där tidigare så det var jättekul att få se lite annat än London, fast jag älskar den staden.

Kvällsflyg med byte i Köpenhamn. Sen landa vi i Manchester, där vi intog en god middag på en kantonesisk restaurang, Yang Sting.  Så gott!

IMG_5197

Vaknade upp till ett soligt Manchester. Gubbarna åkte till ett jobbmöte i Bolton medens vi damer gick på shoppingrunda och såg fina inomhuscentret Arndale Market Center. Så många fina butiker. Tyvärr blir jag lite ”mättad” utav alla kläder mm så för min del blev det inte så mycket shopping. Ja, det blev lite. Främst till våra barnbarn och några linnen till mig själv på Primemark.

Men, självklart ville vi alla damer ha lite gott vin i solen. Så vi bänkade oss till gubbarna kom, på ett jättemysig bar Banyan Bar & Kitchen MCR. Där vi intog en supergod lunch.

Efter det blev vi lite kulturella, där vi såg Manchesters Chatedral. Sen blev det tåg till Liverpool.

Vaknade även upp till ett underbart Liverpool. Här blev det också goda middagar och kulturella vistelser. Bla Beatles museet, som vi bodde grannar med. Vi åkte även det lilla pariserhjulet. Måste ju passa på när solen och vädret visar sin bästa sida, att se staden. Mycket promenader och lika självklart ett besök på en pub med fisch and chips till lunch, ett måste. Båtfärd blev det också. På den stora kanalen River Mersey.

Fantastisk god förrätt – Soppa gjord på palsternacka och rivna äpplen.

En av de bästa resorna. Älskar att upptäcka andra delar utav vår Moder Jord. Manchester är fint med sina fina, nya byggnader osv. men man ser också att det är det är en typisk industristad. Liverpool, jättefin stad. Kändes lite bättre där, lättare att hitta osv. Vet inte men den staden kan jag definitivt åka till igen. IMG_5850

Härligt att resa!

Och oj, oj… vilket långt inlägg. Men, så blev det nu. Och så skriver jag när jag känner för det och hinner. Det är lite så den här bloggen funkar… 😉

 

Ha det gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s