Oj oj…

Nu var det verkligen längesedan jag skrev något här.

Vad ska jag säga om det? Nja, inte mycket mer än att jag har fullt upp. Positivt, kan man säga egentligen. Negativt då jag egentligen tycker om att ”skriva” av mig. Men jag har liksom inte hunnit.

Det har varit jobb- både på Konsum och Jysk. Där emellan har det varit att ordna med det ena och det andra.

Hjälpa mamma, när hon har fått det helrenoverat i sin lägenhet, hjälpt min lilla familj på Prästängen- med glädje, mitt barnbarn Saga har det varit dop för i Mikaelikyrkan. Och sedan, har mitt stora intresse kommit igång.

Trädgårdslivet!

Där kan ni se mig blogga lite mer – Tomtebo Trädgård.  Men just nu blir det mest bilder och små kommentarer på Instagramkontot- Tomtebotradgard.

img_0586

Sista tiden, när det inte har varit snö så har jag varit mycket ute. Älskar verkligen våren och sommaren. Så, de här dagarna när snön har kommit har varit hemska. Framför allt psykiskt. Vet inte men den här tiden älskar jag att vara ute, pyssla och städa i trädgården. Men när det ligger ca 1 dm snö, är det inte kul.

Jag är verkligen en såndära ”vädermänniska”, om man nu kan säga det.

Det behöver verkligen inte vara som sista dagarna, sol och blå himmel. Men bara inte snö, den här tiden på året. Det räcker med att det är kyligt.

Jag har även haft mina dagar hos fysioterapeuten. Har haft det så bra, när jag har varit hos henne. ”Min timme”, som jag sagt. Beröring, samtal och fokus på min kropp- har känts så bra. Men nu sista tiden så har både hon och jag känt att vi ska göra ett uppehåll. En paus.

Det känns bra, jag har hennes nummer kvar. Som jag har med min kurator. De finns där, i bakgrunden. Hoppas, på gott och ont att jag inte behöver kontakta dem. Ska förändra lite till hösten. Lite nytt tänk och D-vitamin. Kanske kan hjälpa?

Men nu är det liksom min tid. Ljuset, tiden på året då allt är ljusare- grönska. Människor är mera ute, fikar ute. Mer promenader ute. Allt känns lättare- inte en massa kläder, känns som om människor är mer positivare och gladare. Har ett lättare förhållningssätt till saker och ting. Mer öppna- älskar det.

Min ångest finns där, den gör sig påmind då och då. Den känns iallafall hanterbar. Så skönt!

Imorgon blir det jobb på Jysk. I fortsättningen kommer det inte bli så mycket jobb där. Då jag också har fått erbjudande om ett sommar vik på Konsum här i Koppom. Mycket närmare att åka. Kan cykla de endast 3,5 km. Även andra faktorer som spelade in. Så, valet var inte så svårt. Men, kan komma att vara på Jysk då och då. Vi får se. Lite tråkigt för jag tycker mycket om Jysk och de flesta medarbetarna där. Men, finns det ”rötägg” så finns de och jag vägrar bli behandlad som skräp. Tar inte ens risken. Det räcker med påskhelgen. Där jag var tvungen att utstå förnedring i två dagar.

Men, nu är det överstökat och jag ska vara på Konsum. Känns helt rätt! Mycket trevliga kollegor och mycket skratt, redan från kl. 06 på morgonen.

Men, håller samtidigt på att försöka få ett heltidsarbete. Tänk, vilken lyx att ha ett arbeta att gå till – måndag till fredag. Skulle vara underbart att ha.

Men men nu är livet som det är och det löser sig, säkert.

Tur jag kan sysselsätta mig i trädgården. Tänk om jag kunde få lön av att få jobba i en trädgård. Lite drömmande, så där. Skulle vara härligt!

Kram för denna gång 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s