Träna

Oj, vilket stort ord!

För mig har träning kommit och gått i mitt liv. Som barn spelade jag fotboll och var ganska så aktiv i skidspåret osv. Älskade gymnastiken och kände att med min höjd på 182 cm så var ju basket en självklar sport, som jag gillade. Då motståndarna stod och rafsade mig under armarna kändes bra.

Jag kände hur bra jag mådde på gymnastiken. Kände mig stark och många tyckte, kommer jag ihåg att jag sköt hårt på handbolls träningen osv. Det gav den enda ”duktighetskänslan” i skolan.

Idag betyder träning ”Må bra”.

Innan jag flyttade hit, till min älskling så tränade jag ca 3 – 5 gg i veckan. Gick på Friskis och Svettis. Samt var ofta ute och powerwalkade i Nacka skogen. Jätteskönt!

Flyttade hit, så blev det inte så mycket utav den varan. Var duktig i ca 1 år, sen kom ryggbesvären. Det gjorde ont, mycket ont.

Jag slutade träna – gick upp i vikt – ännu mer ont – och sjukskrivningen var ett faktum. Och är så än i dag men med ett annat mål. Mitt mål idag med sjukskrivningen är att jag ska bygga upp min kropp, både fysiskt och psykiskt. Komma tillbaka – fast ännu bättre.

Jag tränar väldigt varierat. Försöker att inte bara styrketräna utan blanda med kondition och yoga. Som är jätteskönt. Meditera är också ett sätt för mig att träna. Att lära mig andas lugnt, stilla och fokusera.

Alla delar är viktiga jag tar en del i taget och lite varje gång.

Och så skönt det är!

Hela dagen blir piggare och gladare, när jag har tränat. Jag känner att jag löser annars så jobbiga saker mycket lättare.

Samt att äta regelbundet. Men det hör i hop – mat och träning.

images

Annonser